Ambassade van België in Qatar
Home Newsroom

Newsroom

News Items

08 dec

Alexander De Croo, Vicepremier

Excellenties,

Beste Guido Gryseels, Algemeen Directeur van dit prachtige Museum,

Dames en Heren,

We zijn hier vandaag samen, in dit volledig gerenoveerde Museum, om een bladzijde om te draaien en een nieuw hoofdstuk aan te vatten.

De bladzijde die we omdraaien, die kennen we. Dat is de bladzijde van ons koloniale verleden, gesymboliseerd door het Museum waar we vandaag afscheid van nemen.

05 dec

Alexander De Croo lanceert samen met chocoladesector, grote retailers en middenveld partnerschap voor duurzame Belgische chocolade.

05 dec

Conferentie 'Vers une alliance euro-africaine - Défis communs et perspectives': toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (Rabat, 27 november 2018).

03 dec

De Conventie over het verbod op clustermunitie bestaat tien jaar. De Conventie werd op 3 december 2008 in Oslo ondertekend. België heeft zich van in het begin actief ingezet in de strijd tegen clustermunitie. In 2006 keurde ons land de eerste wet ter wereld goed die deze wapens verbood. In 2007 werd dit verder versterkt met een wet die ook het investeren in de productie van clustermunitie aanpakte.

02 dec

België investeert de volgende jaren 43 miljoen euro extra in de rechten van meisjes en vrouwen wereldwijd. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekendgemaakt tijdens Global Citizen Mandela 100, een internationaal benefietconcert in Johannesburg. Minister De Croo deelde er het podium met Afrikaanse staats- en regeringsleiders en muzikale toppers als Chris Martin, Ed Sheeran, Usher, Pharrell Williams, Beyoncé en Jay-Z.

02 dec

België gaat de volgende twee jaar 4,4 miljoen euro (5 miljoen US dollar) bijdragen aan de strijd tegen vergeten tropische ziekten. Dat zal gebeuren via het Extended Special Project for Elimination of Neglected Tropical Diseases (ESPEN), een project van de Wereldgezondheidsorganisatie dat vijf tropische ziekten wil beheersen en zelfs uitroeien. De Bill & Melinda Gates Foundation zal de Belgische bijdrage verdubbelen waardoor de volgende twee jaar twintig miljoen mensen toegang krijgen tot de nodige behandelingen.

30 nov

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt vandaag, aan de vooravond van Wereldaidsdag, samen met UNAIDS een terreinbezoek aan Zuid-Afrika. Ook Goedele Liekens, seksuologe en Goodwill Ambassador van het VN-bevolkingsfonds UNFPA, neemt deel aan het werkbezoek. Dit jaar vindt voor de dertigste keer Wereldaidsdag plaats met als thema 'Live life positively - know your HIV status'. Een op vier van de bijna 40 miljoen mensen die besmet zijn met het hiv-virus kent zijn of haar hiv-serostatus niet.

29 nov

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag in de Beninese hoofdstad Cotonou een nieuw vijfjarig samenwerkingsprogramma ondertekend. België en Benin slaan de handen in elkaar om te zorgen voor duurzame lokale economische groei via de uitbouw van de ananassector, de haven van Cotonou en het versterken van de rechten van meisjes en vrouwen.

28 nov

Sahel, en vooral Mali, blijft een van de prioriteiten van het Belgische buitenlandbeleid. Ons land zet zich op verschillende manieren in voor de regio. Vandaag heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders besloten om twee miljoen euro toe te kennen aan het trustfonds van de Verenigde Naties (VN) voor vrede en veiligheid in Mali.

26 nov

Van zondag 25 november tot vrijdag 30 november leidt prinses Astrid, als vertegenwoordigster van de Koning, een Belgische economische missie naar Marokko. De delegatie zal 469 deelnemers tellen en is daarmee een van de grootste ooit. Bijna 10 jaar na de laatste economische missie weerspiegelt het enthousiasme om deel te nemen de innige betrekkingen tussen ons land en Marokko. De omvang van de delegatie, die meer dan 30 economische sectoren omvat, benadrukt bovendien het aanzienlijke groeipotentieel dat de onderlinge relaties nog steeds hebben.